środa, 21 marca 2012

Zaneta-Leszcz

<script data-ad-client="ca-pub-3043841857115746" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

Zaneta na Leszcza:
  • Szklanka peczaku
  • 250 gram pinki
  • pol kilo paczki makaronu drobnego np; gwiazdeczki
  • kilka zabkow swiezego czosnku
  • dwie paczki platkow owsianych suchych
Peczak wsypujemy do termosu litrowego i na to przecisniety przez praske zabek czosnku (duzy) i zalewamy wrzatkiem, zamykamy na okolo 2 godziny. Po 2 godzinach wysypac na sitko i ostudzic. NIE PLUKAC! 
Zagotowac makaron, ale nie rozgotowac. Jesli gotujemy makaron do spozycia to gotujemy okolo 10 minut tutaj zas okolo polowe tego czasu.Po zagotowaniu wysypujemy na sito i przelewamy woda.
Do tego gdy juz mamy ostudzone, wsypujemy 2 paczki platkow owsianych oraz pinke, BEZ CZOSNKU! 
Czosnek dopiero dodajemy bedac nad lowiskiem.Wszystko razem zagniatamy. Wstawiamy do lodowki w szczelnie zamknietym sloiku. Potem nad lowiskiem na pol mokro mieszamy, dodajemy czosnek i robimy kulki i do wody

                                                         ************************


  • szklanka suszonego biszkoptu
  • pol szklanki grubo zmielonego piernika
  • szklanka babki piaskowej
  • dwie szklanki bulki tartej
  • zapach Melasa Brasem
  • troche bialych robakow
Wszystkie skladniki laczymy dokladnie ze soba, rownomiernie dolewajac wody, az do uzyskania pozadanej konsystencji.
Na lowisku dodajemy kilka garsci podloza i wszystko razem przecieramy przez sito.
Teraz dodajemy niewielka ilosc bialych robakow i starannie mieszamy. Gotowe.

                                                       ****************************

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz